javljanje vodomera

SKUPAJ ZA BOLJŠO DRUŽBO

Ob Svetovnem dnevu športa 31. maja, predstavljamo slovenska komunalna podjetja prednosti, ki jih pitje vode iz pipe prinaša za zdravje in predvsem po športnih aktivnostih. 

ZAKAJ JE VODA IZ PIPE DOBRA?

Slovenija je bogata z vodnimi viri in se po količini in kakovosti uvršča v sam Evropski vrh.
Voda iz pipe je bolj zdrava izbira od ustekleničene in veliko boljša alterantiva od sladkanih ter gaziranih pijač, saj ne vsebuje dodanih sladkorjev ali drugih škodljivih dodatkov. Poleg tega lahko s pitjem vode iz pipe prispevamo k zmanjševanju plastičnih odpadkov ter posegamo po cenovno ugodnejši izbiri. V  Sloveniji je voda iz pipe v povprečju 225-krat cenejša od ustekleničene, po svetu pa tudi do 1000-krat cenejša.Po nekaterih podatkih naj bi ustekleničena voda 100-krat bolj obremenjevala okolje kot voda iz pipe, po celem svetu naj bi ustvarila približno 1,5 milijona ton plastičnih odpadkov. Res je, da danes veliko odpadkov že recikliramo, a jih še vedno preveč konča na odlagališčih. Biološka razgradnja plastenk za vodo pa lahko traja tudi do 1.000 let. Zakaj bi potem zapravljali denar, dragoceno energijo in naravne vire za nekaj, kar priteče iz pipe v našem lastnem domu, medtem ko 18 % svetovnega prebivalstva nima dostopa do pitne vode?

Tudi vi lahko z majhnimi dejanji vsak dan storite nekaj za svoje okolje in spreminjate svet na bolje.
 
ZAKAJ PITI VODO PO ŠPORTNIH AKTIVNOSTIH?

Pitje vode iz pipe prinaša veliko pozitivnih učinkov za naše zdravje in dobro počutje.
Voda prenaša življensko pomembne snovi po telesu in je pristotna v vseh pomebnejših telesnih funkcijah. Ker vodo nenehno izločamo moramo poskrbeti, da vsak dan spijemo zadostne količine vode. To je še posebej pomemebno pri telesni vadbi. Pri vadbi se telesna temperatura hitro poviša in količina znoja se poveča. Ker se naše telo hladi pričnemo izgubljati večjo količino vode, ki jo moramo hitro nadomestiti. V povprečju potrbuje odrasel človek od 2 do 3 litra vode na dan, športno aktivnen pa celo 4 litre vode na dan.

Kako poskrbeti za primerno hidracijo telesa?
-        1 uro pred vadbo popijte 3 do 5 dl vode iz pipe.
-        Med vadbo spijte na vsakih 15 minut 1 do 2 dl vode iz pipe.
-        Ne pijte samo, kadar ste žejni.  Ko začutite žejo pomeni, da ste že dehidrirani, kar slabo vpliva na vaš organizem in splošno počutje.

V Sloveniji imamo dobro pitno vodo, ki se po kakovosti uvršča v sam Evropski vrh, zato lahko ob  in po športni aktivnosti mirno posežete po vodi iz pipe. Ta je bolj zdrava izbira od ustekleničene in tudi okolju prijaznejša alternativa. Poleg tega pa je odličnega okusa in vedno sveža.

LEPO POVABLJENI VSAK DAN NA KOZAREC PITNE VODE IZ PIPE.

KONTAKTNI PODATKI

  • Dobja vas 187, 2390 Ravne na Koroškem
  • +386 (0)2 87 05 741
  • info@jkp-log.si

BONITETA

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam