Domov...prva stran...
Modra številka prijavo stanja vode.

Lahko pa izpolnite e-obrazec.

Domov Kontakt
 
 
 
 
  KOMUNALNI ODPADKI
 
 

KOMUNALNI ODPADKI

OLGA IGLAR
TEL:             02/870-57-47      
MOB:             031/617-751      
E -POŠTA: olga@jkp-log.si

ODVOZ ODPADKOV

ZDENKO ČUČEK
MOB:             041/238-942      
E-POŠTA: zdenko@jkp-log.si


Javno komunalno podjetje Log, d.o.o. je izvajalec gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Storitev ravnanja z odpadki vključuje ločeno zbiranje, prevoz in odlaganje odpadkov na odlagališče nenevarnih odpadkov Lokovica, katerega upravljavci smo.
Storitev izvajamo za cca. 25.500 občanov.
Pred odlaganjem iz odpadkov izločimo koristne odpadke (ročno sortiranje), ki jih predamo pooblaščenim zbiralcem oz. predelovalcem.
 V skladu s konceptom Koroškega centra za ravnanje z odpadki, k izgradnji katerega so občine Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem pristopile skupaj s še osmimi občinami, smo v letu 2011 pričeli z uvajanjem »suho/mokrega« zbiranjem odpadkov na izvoru – pri vsakem gospodinjstvu. (podrobnejša navodila…..).
Za zbiranje odpadne embalaže so občanom na voljo tudi »ekološki otoki« - zbiralnice ločenih frakcij odpadkov, kjer se ločeno zbira embalaža iz papirja, plastike, stekla in kovin. (seznam zbiralnic…….).
Večje količine ločene embalaže lahko občani oddajo tudi v Zbirna centra Lokovica in Dobja vas, kjer lahko oddajo tudi kosovne odpadke, manjše količine gradbenega materiala in nevarne odpadke iz gospodinjstev. (delovni čas,….)
Zbiranje kosovnih odpadkov je 1 x letno organizirano po sistemu »od vrat do vrat«.

Z odprtjem KOCEROD-a bo skladno z zakonodajo na lokaciji v Mislinjski Dobravi zagotovljena tudi obdelava odpadkov (sortiranje, mehansko-biološka obdelava, kompostiranje) pred odlaganjem na odlagališče Zmes v občini Prevalje.

Način izvajanja obvezne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki je določen z Odlokom o načinu opravljanja gospodarske javne službe  ravnanja s komunalnimi odpadki v koroški regiji (Uradni list št. 85/2011).

 

Porazdelitev kolicin komunalnih odpadkov med uporabnike 2014 241.67 kB
Porazdelitev količin komunalnih odpadkov med uporabnike 2012 205.41 kB
Porazdelitev količin komunalnih odpadkov med uporabnike 2013 214.00 kB
 

© 2012 Javno komunalno podjetje LOG
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih