javljanje vodomera

TRIMESEČNA AKCIJA KONTROLE ODPADKOV V VAŠIH ZABOJNIKIH

TRIMESEČNA AKCIJA KONTROLE ODPADKOV V VAŠIH ZABOJNIKIH

V Javnem komunalnem podjetju Log si prizadevamo izboljšati ločevanje odpadkov, ki jih zbiramo na območju občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.
V mesecu februarju smo pričeli z akcijo pregleda vsebine zabojnikov za odpadke pri posameznih gospodinjstvih. Akcijo pregleda pravilnega ločevanja bomo izvedli v posameznih naseljih v vseh občinah.
Vsebino zabojnikov kontroliramo v dveh skupinah vodje posameznih oddelkov. Oblečene imamo označevalne brezrokavnike. Srečali nas boste v petkih med 11.00 in 13.00 uro.
Gospodinjstvom, ki bodo predali nepravilno ločene odpadke, bomo izdali kontrolno opozorilo, če pa se bomo na terenu srečali, vam bomo lahko o ločevanju odpadkov tudi še kaj razložili.
Akcija je namenjena predvsem osveščanju pravilnosti ločevanja odpadkov vseh nas, pri čemer bomo ocenili pravilnost ločevanja odpadkov in vam podali dodatne informacije o ločevanju odpadkov.

NAŠE DOSEDANJE UGOTOVITVE:
V kontejnerjih za mokre odpadke odložite zelo veliko odpadkov, ki jih je mogoče izločiti kot embalažo:

Ø  papirna embalaža, tetrapak, plastične vrečke, plastenke pijač, čistil in ostala plastična embalaža, konzerve, pločevinke - primerni za nadaljnjo obdelavo, zato sodijo med suhe odpadke.
Bistveno je, da je embalaža brez vsebine, torej brez ostankov hrane in tekočin. Embalaže ni nujno potrebno oprati, je pa to priporočljivo že zaradi preprečitve smradu.
Ø  Steklo je potrebno oddati na ekološki otok
Ø  Bio odpadki: bananini, jabolčni, krompirjevi olupki, ostanki zelenjave spadajo v zabojnik za bio odpadke ali kompostnik

Odpadke, ki zaradi velikosti ne sodijo v posodo za odpadke (večje plastične posode, zaboji, večji kartoni), lahko oddate na zbirnem centru v Dobji vasi in na Lokovici.

V prizadevanjih za izboljšanje ločevanja odpadkov na izvoru, za povečanje količin zbranih suhih odpadkov in posledično zmanjšanja stroškov, bomo tudi v prihodnje nadaljevali z rednim spremljanjem in izvajanjem kontrol pravilnega ločevanja odpadkov.

 

KONTAKTNI PODATKI

  • Dobja vas 187, 2390 Ravne na Koroškem
  • +386 (0)2 87 05 741
  • info@jkp-log.si

BONITETA

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam