javljanje vodomera

Popis in odčitavanje vodomera za pitno vodo

Količino porabljene vode merimo z merilno napravo-vodomerom v kubičnih metrih (m³) in je osnova za obračun vodarine. Stranka lahko mesečno javlja količino porabljene vode na brezplačno telefonsko številko 080-11- 48, na elektronski naslov zora@jkp-log.si od 24. do 28 v mesecu ali na portalu Komunala.info. V primeru, da stranka stanje ne javi, obračunavamo mesečno akontacijo oz. polletno povprečje. Enkrat v letu vodomer popiše popisovalec komunalnega podjetja. Na osnovi popisa se oblikuje poračun akontacije.

Uporabniki lahko s pomočjo vodomera kontrolirajo količino dejansko porabljene vode ter tesnost internih vodovodnih instalacij. Priporočljivo je, da uporabniki občasno sami kontrolirajo stanje vodomera, saj se pogosto zgodi, da se pojavi okvara na internem-hišnem vodovodu, ki povzroči nekontrolirano iztekanje vode. Zaradi večje porabe se posledično znatno poveča tudi račun za porabljeno pitno vodo.

Takrat, ko je interna-hišna vodna instalacija brezhibna, morajo vsi indikatorji na vodomeru mirovati.

odcitek vodomera1

Slika 1: primer odčitka vodomera- 297 m³

KONTAKTNI PODATKI

  • Dobja vas 187, 2390 Ravne na Koroškem
  • +386 (0)2 87 05 741
  • info@jkp-log.si

BONITETA

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam