javljanje vodomera

OSTANKI HRANE NE SODIJO V ODTOKE IN JAVNO KANALIZACIJO

                                                                         
IMAMO RADI PODGANE?

Ob rednem vzdrževanju in čiščenju kanalizacijskih vodov na območju Prevalj smo ugotovili, da uporabniki stavb na območju Trga v Prevaljah, v odtoke oz. kanalizacijo mečejo stvari, ki vanjo ne sodijo in povzročajo motnje v delovanju kanalizacijskega sistema.
Ostanki hrane ne sodijo v odtoke! Poleg tega, da povzročajo neprijetne vonjave, so tudi glavni vir prehrane in razmnoževanja glodavcev. Dokazano je, da so podgane pametne in se hitro prilagodijo. Rade se zadržujejo v predelih, kjer ni vode, v bližini pa jim je na razpolago hrana.

Podgane prenašajo številne bolezni in povzročajo veliko gospodarsko škodo, zato je zelo pomembno, da preprečujemo njihovo prekomerno razmnoževanje. Pomemben ukrep je tudi deratizacija. JKP LOG, d.o.o. zagotavlja deratizacijo dvakrat letno, spomladi in jeseni. V tem tednu se bo izvedla deratizacija po celotnem kanalizacijskem omrežju, zato vas ponovno pozivamo, da ostankov hrane ne mečete v odtoke.

Ostanke hrane odlagamo v zato namenjene zabojnike oz. kompostnik.

S pravilnim ravnanjem z ostanki hrane in skrbjo za čistočo, lahko ljudje sami prispevamo k zmanjšanju razmnoževanja glodavcev in na ta način omejimo širjenje bolezni, ki jih povzročajo.

Javno komunalno podjetje Log, d.o.o.

Ravne na Koroškem, 23.5.2016

KONTAKTNI PODATKI

  • Dobja vas 187, 2390 Ravne na Koroškem
  • +386 (0)2 87 05 741
  • info@jkp-log.si

BONITETA

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam